Jak pakować posiłki na wynos, aby nienaruszone trafiły do klientów?

Wydawanie posiłków na wynos jest modne w Polsce od kilku lat, ale zdecydowanie trend ten nasiliła pandemia. Niektórzy przyzwyczaili się do takiej wygody, inni natomiast wolą unikać zagrożenia, jakie niesie kontakt z obcymi. Niestety dania przynoszone do domu nigdy nie wyglądają i nie smakują tak, jak posiłki podawane w restauracji. Dlaczego? Zazwyczaj są one źle zapakowane przez co parują, zmieniają konsystencję oraz smak. Dobry lokal powinien starać się świadczyć swoje usługi na najwyższym poziomie, dlatego zamówienia na wynos również muszą spełniać te standardy.

Ekologia jako priorytet

Opakowania na wynos w czasach, gdy wielu ludzi zwraca uwagę na ekologię, to trudny temat. Na szczęście restauratorzy bez problemu znajdą papierową alternatywę dla przeważnie stosowanego styropianu. Takie pudełka i miski z cienkiego kartonu wyłożonego folią są równie trwałe, jak zwykły plastik lub szkodliwe białe kuleczki styropianu. Klienci, którzy otrzymają dania zapakowane w papierowe, estetyczne pudełeczka na pewno do nas wrócą. Porowate tworzywo pozostawmy zatem do ocieplania budynków, a w kuchni zacznijmy stosować materiały, które nie szkodzą i nie zmieniają dań w paskudną papkę. To wpłynie pozytywnie na nasz biznes, ale także na środowisko.

Podziel się

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *