W jakich naczyniach serwować catering?

Korzystanie z usług firmy cateringowej jest bardzo popularne przede wszystkim ze względu na ogromną wygodę tego rozwiązania. Profesjonalna firma dowozi na miejsce przyjęcia potrawy i serwuje je gościom. Muszą one być podane w odpowiednich naczyniach, aby uczestnicy przyjęcia mogli cieszyć się nie tylko smakiem podawanych dań, ale także ich walorami estetycznymi. 

Niezbędne elementy zastawy

Firma cateringowa powinna być wyposażona w kilka kompletów funkcjonalnych naczyń. Najbardziej uniwersalne są różnego rodzaju półmiski oraz deski, na których można serwować przystawki, niewielkie przekąski, kanapki sery i wędliny oraz mięso i ryby. Bardzo ważne są także talerze głębokie, obiadowe oraz deserowe, na których podaje się zupy, dania główne oraz desery. Wybierając naczynia na wyposażenie firmy cateringowej warto zdecydować się także na wazy i miseczki na zupy, kosze na pieczywo, patery oraz naczynia do przekąsek, które oferuje sklep Horeca.

Również do serwowania napojów niezbędne są odpowiednie naczynia. Do gorącej kawy czy herbaty najlepiej sprawdzają się termosy, które długo utrzymują odpowiedni poziom ciepła. Napoje zimne, takie jak wodę czy soki warto podawać w przezroczystych dzbankach. Niezbędne są także różnego rodzaju szklanki oraz kieliszki, w których serwuje się konkretne rodzaje alkoholi. Na wyposażeniu firmy cateringowej nie może zabraknąć szklanek do whisky, kieliszków do wina białego i czerwonego, małych kieliszków do wódki oraz kufli do podawania piwa. 

Podziel się

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *