Co jest niezbędne w pączkarni?

Każdy z nas lubi wypieki, do których nie należy przecież tylko typowy chleb, ale również różnego rodzaju słodkości. Jednymi z najbardziej popularnych produktów są pączki, które stały się niejako symbolem tłustego czwartku. Wówczas niemal każdy kupuje je w dużych ilościach, aby w ten jeden dzień dać upust ograniczeniom. Tworzone są one z różnym nadzieniem, którym może być marmolada, konfitura różana, budyń, a nawet czekolada. Aby mogły one być naprawdę smaczne proces ich przygotowywania musi być przeprowadzony z najwyższą starannością, a do tego potrzebne jest odpowiednie wyposażenie, jakie zazwyczaj spotkamy w prawdziwej pączkarni. Jakie dokładnie sprzęty powinny się tam znaleźć?

Co jest potrzebne do robienia pączków w profesjonalnym lokalu?

Jak wiadomo jakość pączków będzie zależała przede wszystkim od ciasta, który należy najpierw odpowiednio wyrobić. Można to robić oczywiście ręcznie, ale niezwykle pomocne będą urządzenia takie jak miksery i mieszarki planetarne, dzięki którym możliwe będzie wyrabianie ciasta w dużych ilościach, a także wielofunkcyjne roboty kuchenne, pozwalające również chociażby dzielić ciasto na określone porcje. Poza tym pączki trzeba jakoś usmażyć, co byłoby trudne bez smażalników takich jak https://ibis.net.pl/oferta/smazalniki-do-paczkow/, wywiązujące się z powierzonych zadań naprawdę szybko i prawidłowo. Dodatkowo w pączkarni niezbędne będą różnego rodzaju akcesoria cukiernicze, takie jak przykładowo tylki, czyli specjalne końcówki do wyciskania ozdób oraz nadzienia.

Podziel się

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

piętnaście − trzynaście =