Co jest niezbędne w pączkarni?

Każdy z nas lubi wypieki, do których nie należy przecież tylko typowy chleb, ale również różnego rodzaju słodkości. Jednymi z najbardziej popularnych produktów są pączki, które stały się niejako symbolem tłustego czwartku. Wówczas niemal każdy kupuje je w dużych ilościach, aby w ten jeden dzień dać upust ograniczeniom. Tworzone są one z różnym nadzieniem, którym może być marmolada, konfitura różana, budyń, a nawet czekolada. Aby mogły one być naprawdę smaczne proces ich przygotowywania musi być przeprowadzony z najwyższą starannością, a do tego potrzebne jest odpowiednie wyposażenie, jakie zazwyczaj spotkamy w prawdziwej pączkarni. Jakie dokładnie sprzęty powinny się tam znaleźć?

Co jest potrzebne do robienia pączków w profesjonalnym lokalu?

Jak wiadomo jakość pączków będzie zależała przede wszystkim od ciasta, który należy najpierw odpowiednio wyrobić. Można to robić oczywiście ręcznie, ale niezwykle pomocne będą urządzenia takie jak miksery i mieszarki planetarne, dzięki którym możliwe będzie wyrabianie ciasta w dużych ilościach, a także wielofunkcyjne roboty kuchenne, pozwalające również chociażby dzielić ciasto na określone porcje. Poza tym pączki trzeba jakoś usmażyć, co byłoby trudne bez smażalników takich jak https://ibis.net.pl/oferta/smazalniki-do-paczkow/, wywiązujące się z powierzonych zadań naprawdę szybko i prawidłowo. Dodatkowo w pączkarni niezbędne będą różnego rodzaju akcesoria cukiernicze, takie jak przykładowo tylki, czyli specjalne końcówki do wyciskania ozdób oraz nadzienia.

Podziel się

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *